Un camí per empendre...

Aquest Blog té com a finalitat posar a la disposició de les persones que es troben en recerca de feina i/o millora laboral un conjunt d'eines i estratègies per millorar les seves possibilitats d'inserció al mercat laboral.

Buscar feina no és un camí fàcil, cal aixecar-se i tenir ganes. És un procés que requereix reflexió, esforç i sobre tot mètode. Tenir motivació i convicció és essencial, si busques i busques amb moltes ganes, al final pots trobar un lloc de treball tan desitjat.



“Buscar feina, és una feina"

lunes, 27 de febrero de 2012

El nostre curriculum a les webs 2.0

Les Xarxes Socials són unes de les eines més útils per el desenvolupament professional i networking. Cada cop són més utilitzades per les empreses per a la recerca de talent i reclutament de perfils. Ja no hi ha prou amb utilitzar el sistema tradicional de deixar el curriculum a les empreses, sinó que hem de buscar altres alternatives per fer present el nostre curriculum a les empreses.
Existeixen xarxes socials orientades directament a l'àmbit professional, com és el cas de linkedin, Xing i Viadeo, en les quals es poden crear perfils amb les nostres experiències i els èxits en el nostre sector amb la qual cosa fem crèixer la nostra xarxa de contactes professionals. Per tant, pots crear el teu perfil professional, posar-te en contacte amb empreses i amb treballadors/es de diferents sectors.
L'usuari d'una xarxa social professional crea el seu curriculum com un perfil, definint el que pot aportar laboralment i els seus punts forts. Tanmateix, por interactuar amb altres membres de la xara, ja sigui per trobar feina, per a detectar col·laboradors, millora l'agenda de contactes, ampliar coneixements, generar projectes, etc. Les xarxes socials professionals permeten que el curriculum sigui dinàmic, és a dir, que estigui actualitzat de forma permanent i amb detall.
A continuació s'especifiquen quines dades es podrien afegir en el nostre perfil d'una xarxa social:

- Informació personal: a part de les dades personals bàsiques es pot definir que podem oferir com a candidat/a i els nostres interessos professionals.
- Formació: la nostra formació acadèmica ja sigui formació reglada, continua o bé ocupacional, agregar certificacions en format digital.
- Experiència professional: afegir informació de la nostra trajectòria laboral, posant les empreses on hem treballat, el càrrec ocupat i les funcions.  
- Recomanacions i mèrits: podem incloure referències.
- Informació de contacte: totes les dades de contacte tant professional com personals que faciliten que altres persones o empreses puguin contactar amb l'usuari del compte.
- Etc.

ATENCIÓ! S'ha de vigilar quina informació publiquem a les xarxes socials tipus facebook i twitter, que són més relacionades amb l'àmbit privat i no tant el professional, com ara comentaris, fotografies, allò que ens agrada, parlar malament d'una empresa, cap, etc que ens poden girar al contre. Són moltes empreses que entren a mirar els nostres perfils, es fixen en petit detalls, que fan que aquestes decideixin o no trucar-nos per treballar a la seva entitat, organització, etc.




No hay comentarios:

Publicar un comentario