Un camí per empendre...

Aquest Blog té com a finalitat posar a la disposició de les persones que es troben en recerca de feina i/o millora laboral un conjunt d'eines i estratègies per millorar les seves possibilitats d'inserció al mercat laboral.

Buscar feina no és un camí fàcil, cal aixecar-se i tenir ganes. És un procés que requereix reflexió, esforç i sobre tot mètode. Tenir motivació i convicció és essencial, si busques i busques amb moltes ganes, al final pots trobar un lloc de treball tan desitjat.



“Buscar feina, és una feina"

miércoles, 15 de febrero de 2012

Com arribar a les empreses que t’interessen?

Per arribar a les empres que t’interessen pots seguir tres estratègies:
-          Prendre la iniciativa i oferir-te a les empreses
-          Fer recerca d’ofertes publicades
-          Autoocupar-te
Prendre la iniciativa i presentar-te a les empreses  pot ser la millor opció per trobar feina (80% de possibilitats). Per fer-ho pots gestionar la teva xarxa de contactes, fer autocandidatura a empreses o bé publicar autoanuncis.  Moltes empreses gestionen les seves ofertes a través de la xarxa de contactes per estalviar-se publicar una oferta en un mitjà donat que suposa invertir un cert temps i diners. Per aquest motiu, els nostres coneguts són d’entrada, els més importants per trobar feina només cal saber organitzar una xarxa de contactes (llistat de familiars, amistats, veïns, contactes professionals i acadèmics), gestionar-la i ampliar-la. D’altra banda l’autocandidatura, que consisteix en presentar-te per iniciativa pròpia en una empresa que pot requerir el teu perfil professional sense una oferta prèvia, pot donar també molts bons resultats. Quan ens presentem hem d’explicar clarament quin és el nostre objectiu laboral i al lloc al qual optem.
Els autoanuncis són demandes de feina de persones que s’ofereixen per a un determinat tipus de feina. Se’n poden posar en mitjans de comunicació generals o especialitzats, en taulers de llocs públics, centres d’ensenyament, etc.
Buscar ofertes publicades: avui dia són molts els mitjans que publiquen ofertes de feina, només es requereix agilita’t per moure’ns en els diferents canals més idonis en funció del nostre objectiu laboral:
-          Premsa: diària, especialitzada i local.
-          Anuncis publicitats a les mateixes empreses
-          Oferta pública
Autoocupar-te: La persona emprenedora és aquella que decideix posar en marxa un projecte empresarial amb visió de futur, que arrisca capital i talent creant el seu lloc de treball. S’ha de tenir clar el producte, definir l’estratègia comercial i tenir clar el volum de vendes que cal assolir per cobrir costos. Per desenvolupar tot això és necessari crear un pla d’empresa.

3 comentarios:

  1. Hola Verònica,
    Que consideres que és més rentable, realitzar autocandidatura on-line i d'aquesta manera l'empresa tenir el CV arxivat (si és que ho desitjen)o bé autocandidatura amb la presentació del CV a mà?
    Merci

    ResponderEliminar
  2. Bona nit Carme!

    El fet d'enviar un CV per correu electrònic juntament amb la carta de presentació t'estalvia temps i diners (desplaçament, imprimir CV, benzina, etc). Sempre que puguis anar a l'empresa i parlar amb el cap, departament RRHH...millor perquè ja tenen una primera imatge teva (recordar anar-hi amb la vestimenta adequada com si fòssis a una entrevista de feina), pensa que des del primer moment t'estan avaluant. Sempre que vagis a una empresa intenta parlar amb algú responsable i si et diuen que no et poden atendre, preguntar quan pots tornar. D'aquesta manera verificaràs que el CV arriba directament a Recursos Humans i no es quedarà a la recepció de l'empresa.

    Qualsevol pregunta que tinguis en referència a temes de recerca de feina pots escriure'm.

    Salutacions i gràcies per compartir comentaris.

    ResponderEliminar